Leidse belastingjurist ’docent van het jaar’

Douma tijdens een opname voor de MOOC. 
Foto Hielco Kuipers

Douma tijdens een opname voor de MOOC. Foto Hielco Kuipers© Foto Hielco Kuipers

Wilfred Simons
Leiden

Het digitale cursusplatform Coursera heeft de Leidse hoogleraar internationaal belastingrecht Sjoerd Douma (40) uitgeroepen tot ’docent van het jaar’.

De cursisten van zijn MOOC ’Rethinking International Tax Law’ waardeerden zijn onderwijs met een 9,8. Hij kreeg daarmee het hoogste cijfer van alle 2000 online docenten.

De Leidenaar zegt oprecht blij te zijn met het cijfer, niet alleen omdat hij zich gevleid voelt. ,,Alle grote, internationale universiteiten bieden online onderwijs aan. Als je je, zoals de Universiteit Leiden, wilt vergelijken met Oxford, Cambridge en Harvard, en wij willen meespelen in die top, dan moeten we ook op dat terrein goed meekomen. De prijs is een bewijs dat dat kan, zelfs met de inzet van relatief weinig geld.’’

Online onderwijs is gratis en levert de universiteit in directe zin dus niets op. Maar voor de goodwill, de naamsbekendheid en de reputatie van de universiteit doet zulk onderwijs wel veel goed, weet Douma. Bovendien is online onderwijs vaak goede reclame. Zo kreeg de opleiding internationaal recht meer studenten, nadat de Leidse jurist Stefaan van den Bogaert een online cursus internationaal recht verzorgde.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.