VVSB wint weer eens in de competitie

Welmoed de Lang
Utrecht

Terwijl de club de afgelopen maanden volop in bekereuforie verkeerde, verloor VVSB in de competitie kostbare punten en duikelde het uit de zo belangrijke top zeven. Gistermiddag herpakte de ploeg zich tegen Magreb ’90 net op tijd en greep met de 1-4 zege cruciale punten.

Terwijl alles en iedereen rondom het elftal zich al maandenlang enthousiast bezighoudt met toegangskaarten, spandoeken en het huren van bussen, moesten de spelers hun ’alledaagse’ wedstrijden ook nog gewoon winnen. „De competitie is voor ons natuurlijk veel belangrijker dan de beker. Dit jaar kun je via de top zeven naar de tweede divisie en daar moeten wij bij zitten”, weet trainer Wilfred van Leeuwen, wiens formatie in alle tumult tot gisteren maar tot een overwinning in de laatste vijf duels kwam.

Cruciaal

Een zege tegen de nieuwkomer was daarom cruciaal. Alleen, ga maar eens vol een duel in als je weet dat je bij een gele kaart de wedstrijd van je leven mist, namelijk de kwartfinale van de KNVB-beker woensdag tegen Den Bosch. En de hele achterhoede stond ook nog eens op scherp. „Dat speelt toch onbewust in de koppen mee en dat zag je in de eerste helft ook. We dekten op een meter afstand”, vond Van Leeuwen. „Ik ben niet vaak boos, maar nu ben ik in de rust flink tekeer gegaan. Als je je poot intrekt, dan krijg je hier met 4-0 klop. Magreb ’90 is echt niet het eerste de beste campingelftal.”

Tik

De thuisclub deelde dan ook met een vlijmscherpe counter op slag van rust een tik uit: 1-0. „We hebben in de kleedkamer tegen elkaar gezegd dat we er echt als ploeg voor moesten vechten. Lekker dat zich dat gelijk uitbetaalde”, aldus middenvelder Bas Ruigrok, over de corner die Giovialli Serbony direct na de pauze al binnen werkte. Ruigrok, die eveneens op scherp stond, kopte niet lang daarna uit corner de 2-1 in de kruising. „Je weet het natuurlijk nooit zeker, maar ik heb zelf niet het gevoel dat ik me in duels heb ingehouden. Als ik mijn been erin moest zetten, dan deed ik dat”, aldus Ruigrok. „Als je eenmaal in het veld staat, denk je niet meer aan die wedstrijd tegen Den Bosch of die gele kaart. Tenminste, ik niet. De competitie is prioriteit nummer één. Ik vind het knap hoe we ons in de tweede helft hersteld hebben. Zeker omdat het de laatste weken tegen zit.”

Na de snelle 1-2 hield VVSB grip en kon Magreb ’90 niet erg gevaarlijk meer worden. Hoewel Van Leeuwen naar eigen zeggen na de 3-1 nog niet rustig zat, gaf VVSB daarmee wel de boordnodige tik aan Magreb ’90. Ook al omdat Tommy Bekooy de Utrechtse achterhoede flink te kijk zette door in een vol strafschopgebied drie spelers af te troeven door de bal drie keer onder zijn standbeen langs te halen en binnen te schieten. Frans van Niel maakte in blessuretijd nog een counter af. Van Leeuwen: „Nu kunnen wij ons ook eindelijk mengen in de bekerkoorts.”

VVSB: Van der Meer, De Rijk (P. Van der Slot), Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic, Bekooij (80. Tichem), Ruigrok, Serbony, Van Niel, Tavilla (46. Parami)

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.