SP Leiden vraagt aanpak duizendknoop

Binnert Jan Glastra
Leiden

De Leidse SP wil weten in hoeverre Japanse Duizendknoop in de stad is doorgedrongen en wat burgemeester en wethouders daartegen doen. Dit naar aanleiding van een bericht in deze krant over de bestrijding van de krachtige woekeraar in Alphen aan den Rijn.

Alphen gaat gif spuiten en grond afgraven in de hoop de uiterst schadelijke Japanse duizendknoop weg te krijgen, die inmiddels op vijftien plekken in de stad groeit. Het is een fraaie plant met grote bladeren en witte bloemen, maar als hij eenmaal in je tuin staat, heb je een groot probleem. De wortels kunnen tot zeven meter diepte de grond in gaan en daar hun schadelijke werk verrichten. Ze kunnen asfalt breken en funderingen laten scheuren.

De Leidse SP wil graag weten of het college van b en w zich daarvan bewust is, en in hoeverre de situatie in Leiden alarmerend is. De SP stelt zelf al enkele meldingen te hebben gekregen van Leidenaars die overlast ervaren van de duizendknoop. De partij vraagt ook of het klopt dat mensen de plant ongescheiden bij het tuinafval mogen aanbieden, en of de milieustraat beleid heeft voor het verwerken ervan.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.