SJZ trapt in de valkuil van FC Aalsmeer

Tom Mentink
Aalsmeer

De teleurstelling was duidelijk af te lezen van het gezicht van Danny Pieterse na de 3-2 nederlaag bij FC Aalsmeer. De SJZ-middenvelder miste diep in blessuretijd de ultieme kans op de gelijkmaker vanaf de strafschopstip.

Pieterse schoot recht door het midden, op de benen van doelman Jeremaih Veldman, waarna scheidsrechter Mulder direct floot voor het eindsignaal. ,,De penalty is bij mij altijd wel een zekerheidje. Normaal gesproken schiet ik vaak in de linkerhoek, nu koos ik voor het midden’’, baalde hij.

De bezoekers hadden de gelijkmaker eigenlijk wel verdiend, nadat in de tweede helft een 2-1 voorsprong werd weggegeven.

,,Dit is heel zuur, maar ik zag eindelijk weer een team dat veel strijd en passie toonde’’, sprak een tevreden assistent-trainer Peter Bos, die in Aalsmeer niet de rechterhand was van Rob van den Wijngaard. De hoofdtrainer is sinds halverwege december uitgeschakeld door een infectieziekte. Andres van der Hoeven neemt voorlopig de honneurs waar.

Zonder Van den Wijngaard op de bank kwamen de Zoeterwoudenaren wel als eerste op achterstand in de eerste helft door een prachtige treffer van de thuisploeg. Kevin Bos reageerde snel met de gelijkmaker: 1-1. SJZ speelde fel en had direct na de 1-1 opnieuw moeten scoren. Hans Coret en Frank Willemse misten echter grote kansen kort na elkaar.

Na de pauze drukte de ploeg uit Zoeterwoude-Dorp door. Aanvaller Marc Griffioen prikte na iets meer dan een uur spelen raak: 1-2. Tegelijkertijd kreeg FC Aalsmeer steeds meer ruimte en dat kwam SJZ duur te staan. ,,We zijn in de valkuil van Aalsmeer getrapt’’, zei Peter Bos. ,,We hadden echt het gevoel dat er wat te halen viel, maar hun diepteballen waren vaak gevaarlijk. De verdediging stond een aantal keer verkeerd tegen hun snelle aanvallers. Ons enthousiasme heeft ons uiteindelijk de nek omgedraaid.’’

Bij SJZ maakte overigens Mike Hensing zijn officiële competitiedebuut. De zestienjarige B-junior mocht bij afwezigheid van Sjoerd Hulsbos als rechtsback starten. ,,Ik was vooraf best wel een beetje zenuwachtig, maar het ging eigenlijk wel lekker’’, zei Hensing, die normaal gesproken als nummer tien of centrale verdediger speelt. Ondanks de voor hem vreemde positie hield de kleine jongeling zich verdedigend knap staande tegen de fysiek sterkere tegenstanders.

Ook de assistent-trainer sprak met lof over de mandekker. ,,Hij liet absoluut zien het niveau nu al aan de kunnen’’, sprak Bos. ,,Mike heeft al vaker meegedaan in oefenwedstrijden en tijdens de Koetshuis Cup.’’

Door de nederlaag in Aalsmeer zakt SJZ voorlopig naar plaats zes op de ranglijst. De achterstand op de nieuwe koploper AVV Alphen bedraagt nu zeven punten.

SJZ: Van Diemen, Hensing (87. D. Coret), Van der Hoeven, Bos, Hoogervorst, Versteegen, Pieterse, Sleijser, Griffioen (63. Berg), Willemse, H. Coret.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.