Monsterscore Lugdunum: 17-0

Robbert Minkhorst
Hazerswoud

Hazerswoudse Boys is weer een stap dichterbij de titel gekomen. De ploeg van Manfred van den Bosch won maandag in de eerste van de twee inhaalduels met enige moeite van een stug Wassenaar (2-0). Wesley van der Voort en Patrick Wassing waren trefzeker voor de thuisploeg.

Tegen staartploeg FC Boshuizen ging het twee dagen eerder beduidend eenvoudiger (8-0). Toch moest het thuispubliek voor de doelpunten wachten tot de tweede helft. Daarna ging het snel via vier keer Justin Meijer, waarvan tweemaal vanaf de stip, tweemaal Ruben Windhorst, Rens Louwers en A-junior Vito Martens.

Hazerswoudse Boys staat nu tweede, maar heeft nog altijd minder verliespunten dan Lugdunum en heeft de beste papieren, zo meent ook de trainer. ,,We hebben met KSD/Marine en vooral Haagse Hout uit nog twee lastige potten, maar het is duidelijk dat de absolute wil er is om deze vierde klasse te verlaten. Het is wel de vraag hoe de jonge groep omgaat met de druk de komende weken. Lugdunum zal geen fout meer maken en dus weten we wat we moeten doen. En anders maar via een omweg. De vierde klasse hebben we wel gezien.’’

Onbedaarlijk

De huidige koploper, Lugdunum, walste onbedaarlijk over Oosterheem heen (17-0). De Zoetermeerders eindigden de ’wedstrijd’ met negen man vanwege twee blessures en geen wisselmogelijkheden. Aan Leidse zijde scoorden Luter Tolud (3), Tobias Schaafstra (3), Ozan Isitir (3), Sandjai Gangadin (2), Sergio Vrede (2), Peter du Prie, Leroy Brooks, Nino Poulina en een eigen doelpunt van Oosterheem.

Op doelsaldo werd de Leidse club ondanks de monsterscore geklopt door VVSB, dat de tweede periodetitel voor zich opeiste. De ploeg van Jos Taskin won nauwelijks verdiend bij vv Leiden, dat er wederom niet in slaagde om van een topploeg te winnen in 4A. Lucas de Jong vond als enige het net.

FC Boshuizen verloor naast van Hazerswoudse Boys twee dagen eerder ook van Haagse Hout. Aan de Boshuizerkade werd het 2-5. Hakim Bouchlaf en Mo Fathi scoorde voor de brigade van Charl van Goozen. Blauw-Zwart was met 2-0 te sterk voor Warmunda via doelpunten van Adrian Koziel en Piet Zweegers. Leidsche Boys en Wassenaar hielden elkaar op maandag met 1-1 in evenwicht. Mats Vintges scoorde voor het team van Johan Peper. Twee dagen daarvoor was KSD/Marine met 3-0 te sterk voor de club aan de Vliet.

Enorme

In 4C klopte Woubrugge laagvlieger KDO. Ondanks een enorme hoeveelheid kansen kwamen de bezoekers slechts tot twee doelpunten (0-2). Chris Verhoef en Ruud van der Sar hielden Woubrugge in de titelrace. De ploeg uit De Kwakel had DOSR voor de Pasen nog op 1-1 gehouden. Voor de ploeg van Ron Langhout scoorde Roy Hoogenboom.

Alphia leed een zware, maar onnodige nederlaag bij NiTA (5-1). ,,We misten er teveel en een aantal spelers had een snipperdag, zo leek het’’, mokte Angelo Leverock. Voor de Alphense treffer tekende Stefan Verboom.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.