Brownies & downies wil vestiging in Leiden

Binnert Glastra
Leiden

De landelijke lunchroomketen Brownies & downies kijkt uit naar een vestiging in Leiden. Dat vertelt Mark Dotinga, die de franchisewinkels voor de regio Zuid-Holland exploiteert.

,,We hebben een paar gesprekken gehad en meerdere panden bekeken in Leiden, maar definitief is het nog niet'', laat Dotinga weten. De beoogde locatie voor een Leids filiaal is de Catharinasteeg, een onderdeel van het nieuwbouwproject rond de Aalmarkt.

,Maar ja, die plek is pas eind 2016, begin 2017 beschikbaar'', legt Dotinga uit.

,,Daarom is het ook goed mogelijk dat iemand die geïnteresseerd is in de formule al eerder een franchise start, op een andere plek in Leiden. Als dat niet doorgaat willen we in elk geval graag zelf over twee jaar in Leiden beginnen.''

Samen met Stefan Verboom tekende Dotinga in januari de overeenkomst om Brownies & downies-filialen te starten in Zuid-Holland. De landelijke keten met medewerkers met een verstandelijke beperking startte in Veghel in 2010 en breidde vorig jaar uit over het land tot 16 vestigingen.

Begin maart opende de jongste vestiging in Den Haag, waar naast lunch, koffie en - uiteraard - brownies, op vrijdagavond ook een tweegangenmaaltijd geserveerd wordt.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.