Eerste schram voor Rijnsburgse Boys

Gijs Moerman
Spakenburg

Na een seizoensouverture zonder kleerscheuren – twee competitiezeges en een gewonnen bekerpartij – heeft Rijnsburgse Boys zijn eerste schram opgelopen. Bij IJsselmeervogels, dat juist heel matig was begonnen deze jaargang, verloor de ploeg van de nieuwe trainer Pieter Mulders met 2-1.

Het was krap aan verdiend te noemen, aangezien de thuisploeg op sportpark De Westmaat bereid was wat dieper te gaan, ook toen rampspoed zich aandiende.

Het zal Rijnsburgse Boys nog wel eens vaker overkomen. Met dertien nieuwe spelers heb je niet direct een soepel draaiende winnende formule, zoals dit weekeinde aan de rand van het IJsselmeer bleek. De bezoekers oogden wat mat, bezaten niet de vastheid om de bal goed in de ploeg te houden en werden in de duels wat te vaak afgetroefd door de fellere gastheren.

Mulders had het ook geconstateerd: ,,De handrem bleef er lang op zitten, de periode van aftasten duurde al met al vrij lang. Je zag dat beide partijen veel voor tikkies breed kozen en niet de diepte zochten. We konden voorin de bal nauwelijks vasthouden en daardoor werden we niet echt gevaarlijk. Terwijl er bij counters zeker mogelijkheden lagen, maar dan werd meestal niet de juiste oplossing gekozen. Verdiend, deze nederlaag? Mwoah. Ik denk dat een gelijkspel de verhoudingen misschien iets beter had weergegeven.’’

Het was op vooral voor rust op zijn zachtst gezegd niet hoogstaand. Eigenlijk viel er maar één moment van serieuze dreiging te noteren, toen de Rijnsburgse voorstopper Masies Artien een verkeerde inspeelpass verstuurde. Vogels-spits Sherwin Grot kon ervandoor en er waren plotseling vier kansen om af te drukken. Drie inzetten werden geblokt en bij de vierde poging mikte Grot de bal over de kruising.

Het zou na de hervatting allemaal een stuk levendiger worden. Eigenlijk vanuit het niets kwam Rijnsburgse Boys na iets meer dan een uur op voorsprong. Een uitgekookte treffer van Jeffrey Jongeneelen. Waar velen een krul richting de verre hoek hadden verkozen, koos hij voor een venijnige bal in de korte hoek, waar Vogels-doelman Jaimy Schaap het antwoord schuldig op moest blijven.

Zeven minuten later was het 1-1. Grot bleef in het strafschopgebied knap op de been en deponeerde de bal met links in de verre hoek. Intussen groeiden over en weer de irritaties. Bij een vrije trap voor Vogels lag plots Joel Tillema van de bezoekers op de grond en diens woede richtte zich op Vogels-spits Grot. Arbiter Serik maakte gebruik van de extra ogen langs de zijlijn en stuurde na informatie van zijn assistent Grot weg. De opgewonden Tillema kwam er vanaf met geel.

In overtal kreeg Rijnsburgse Boys een uitgelezen kans om 1-2 te maken. Jongeneelen stak het halve veld over en bediende Jordy Strooker, die de bal over het doel tilde. De jackpot viel uiteindelijk aan de andere kant. Invaller Bryan Burgerhout knalde de bal in de korte hoek: 2-1. Ook Rijnsburgse Boys werd nog gereduceerd tot een tiental. Met al geel op zak gooide de geïrriteerde Donny Verdam een bal naar Shanon Carmelia, die hem niet opving maar ontweek. Een wat zware tweede prent was het gevolg.

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Strooker, Verdam , El Yaakoubi (85. Wijks), Van Lunteren (87. Knoester), Goeman, Jongeneelen, Tjon-A-Njoek, Artien, Prijs (80. Hudepohl), Tillema.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.