Spar-supermarkt aan de Herenstraat overvallen

Internetredactie
LEIDEN

(update) Bij de Spar aan de Herenstraat is woensdagmiddag een gewapende overval gepleegd. Een jongen die vermoedelijk op de uitkijk stond, is snel na de overval opgepakt. Rond 19.00 uur meldde de politie dat ook een tweede verdachte was aangehouden.

Het gebeurde rond kwart voor drie. De dader bedreigde een caissière met een mes en maakte een geldbedrag buit. Hij rende weg en ging er daarna vandoor op een witte fiets. Een getuige ging erachteraan. ,,Maar alleen om te kijken in welke richting hij vluchtte (de Lammenschansweg, red.). Anders kan er van alles gebeuren en daar zit ik ook niet op te wachten, natuurlijk.’’

Kort na de overval hield de politie een andere jongen aan, van 19 jaar oud. Hij stond volgens de politie vermoedelijk op de uitkijk. ,,Hij hield zich daar ten tijde van de overval in ieder geval verdacht op’’, aldus een woordvoerder. Rond 19.00 uur tweette de politie dat ook een tweede verdachte was aangehouden. Dat is naar alle waarschijnlijkheid de man met het mes.

Voor het onderzoek naar de overval sloot de politie de supermarkt geheel af. De politie verzoekt getuigen zich te melden. De overvaller is circa 25 jaar oud, heeft blauwe ogen en is tussen 1.75 en 1.80 lang. Hij droeg een Nike jas (felblauw boven, donkerblauw onder) en een spijkerbroek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto’s: Toon van der Poel

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.