Avanti blijft kansrijk na nederlaag tegen Pecos

Ron Hoogendam
Hazerswoude

Avanti is hard op weg om zich als nummer twee te plaatsen voor een promotieduel voor de eredivisie. De Hazerswoudse ploeg verloor tijdens de voorlaatste speelronde weliswaar voor de tweede keer met 6-4 van naaste concurrent Pecos, maar was in andere wedstrijden wat trefzekerder of gelukkiger dan de Oegstgeestse tafeltennissers.

Avanti koestert ondanks de nederlaag nog altijd een punt voorsprong. Volgende week kunnen de blauwhemden thuis tegen Disnierats het ticket voor plaats twee bemachtigen met een goed resultaat tegen hekkensluiter Disnierats. Pecos mag dan zijn borst nat maken tegen de huidige kampioen Salamanders. ,,Dit moeten we kunnen klaren'', zei Avanti-speler Simon Goessens, die kon terugkijken op een sterke wedstrijd waarin hij enkel Changyue Xu moest feliciteren. Xu was heer en meester. want ook tegen Frank Hollak en Steffen Greup kwam hij amper in de problemen.

Avanti-kopman Greup had een beduidend mindere dag, want hij won alleen van Jop van der Wiel. Greup compenseerde zijn mindere optreden door wel weer solide met Goessens het dubbelspel in de wacht te slepen.

Voor de vrouwen van Scylla ging ook het tweede play-off duel tegen het oppermachtige Den Helder als een nachtkaars uit. In de kop van Noord-Holland verloor het Leidse trio Marlotte Staps (tegen Gorgorita), Marie Depuydt (Zhang Yun) en Esmee van Marwijk (Gunsing) opnieuw in no-time met 3-0. ,,Zonder Kim Vermaas is het halen van de play-offs het maximaal haalbare, jammer maar waar'', aldus Staps.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.