Taptoemuziek in kerstsfeer

Taptoemuziek in kerstsfeer
Jong K&G op de Military Christmas Tattoo vorig jaar.
© Foto Taco van der Eb
Leiden

Liefhebbers van taptoemuziek en van Kerstmis kunnen komend weekend terecht in de evenementenhal van Holiday Inn in Leiden. Daar staat de International Military Christmas Tattoo op het programma.

,,Het was een groot succes vorig jaar’’, zegt organisator Simon Dubbelaar. ,,We kregen de vraag waarom de taptoe ook niet op zondagmiddag was, zodat kinderen konden komen kijken. Daarom hebben we nu de zondag toegevoegd. Kinderen betalen maar een tientje entree.’’

De Leidenaar heeft opnieuw een vol programma samengesteld. Zo treden de drie orkesten van K&G op. ,,Wie K&G met 3 oktober heeft gemist, heeft nu de kans om deze toporkesten in eigen stad te bewonderen.’’

Ook twee Engelse orkesten geven acte de présence op het festival. Dubbelaar belooft dat er net als vorig jaar weer doedelzakken zullen klinken.

Bijzonder is verder dat Eric Filemon net als op 3 oktober in de huid kruipt van de legendarische burgemeester Van der Werf. ,,Hij komt een medley van kerstliedjes zingen’’, verklapt de organisator. ,,Hij klimt alleen nu niet op een bok, zoals bij Leidens Ontzet, maar doet dat heel toepasselijk vanuit een arrenslee.’’

Ook vanuit lenig Leiden wordt een bijdrage aan het festival geleverd. Er wordt een demonstratie twirlen gegeven. Het demonstratieteam van Gymsport Leiden gaat proberen met een menselijke piramide een levende kerstboom te vormen.

Behalve de shows op zaterdagavond en zondagmiddag is er ook nog één op zaterdagmiddag, maar die is speciaal bedoeld voor gehandicapten en minder validen.

International Military Christmas Tattoo, zaterdag 9 december, 20.00 uur en zondag 10 december, 14.00 uur, ECC Holiday Inn, Leiden.

Meer nieuws uit Leiden