Beslissing valt op De Duinwetering

katwijk/noordwijk

De beslissingswedstrijd in de hoofdklasse A tussen Quick Boys en Noordwijk zal worden gespeeld op de Duinwetering in Noordwijk. Dat is bepaald na een loting gisteravond in de huisartsenpraktijk van Quick Boys voorzitter Huug van Duijn. De aftrap is om 16.00 uur.

Naast de voorzitters beider verenigingen was preses Willem Guijt van vv Katwijk bij de loting aanwezig, in de rol van onafhankelijke notaris. Voor zowel Noordwijk als Quick Boys lagen er praktische redenen ten grondslag aan de keuze om te loten. Van Duijn: ,,Het scheelt enorm dat je zelf de organisatie kunt regelen. En het feit dat een van de twee teams thuis speelt zorgt natuurlijk voor een geweldige ambiance.’’

Direct na de laatste speelronde werd er in supporterskringen druk gespeculeerd over de mogelijke opties, want het lag voor de hand dat de finale confrontatie tussen de twee in punten gelijk geëindigde ploegen op neutraal terrein zou worden afgewerkt. Zo werd overwogen de wedstrijd in Lisse of bij vv Katwijk te spelen. Volgens van Duijn zijn dat nooit serieuze mogelijkheden geweest. ,,Van meet af aan ging onze voorkeur uit naar het afwerken van dit duel een van de twee eigen terreinen. Er is overleg gepleegd om te peilen hoe een loting bij onze achterban zou vallen. Uiteindelijk zijn we samen tot dit besluit gekomen. Wie wie als eerst heeft gebeld, dat weet ik niet meer. Maar deze prettige communicatie tekent de goede sfeer tussen beide verenigingen’’, aldus de Katwijkse voorzitter.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.