Kaartje voor zwembad nog eens ruim 10 procent duurder

Binnert Jan Glastra
Leiden

De tarieven voor de Leidse zwembaden gaan volgend jaar en in 2018 met 5 procent omhoog, en er worden meer activiteiten bedacht om de inkomsten verder omhoog te brengen.

Dat blijkt uit een brief van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad, over de oplossingen waartoe besloten is om exploitatietekorten te bestrijden. De raad besluit er donderdag over, als de Leidse begroting op de agenda staat.

Tekort

Een maand geleden gingen de tarieven al met 5 procent omhoog, maar dat was slechts een eerste, tussentijdse aanpassing. De Leidse zwembaden kosten jaarlijks 205.000 euro meer dan zij opleveren en burgemeester en wethouders willen dat tekort wegwerken.

Het verhogen van de tarieven is dan een snelle manier, maar daarmee is de gemeente er nog niet. de bedrijfsvoering van de zwembaden moet ook goedkoper.

Samenwerken

Een eerste 65.000 euro per jaar hebben burgemeester en wethouders al gevonden. Meer hopen zij te kunnen besparen door beter samen te werken met particulieren, verenigingen en andere zwembadgebruikers.

Bovendien is nieuwe software aangeschaft die ervoor moet zorgen dat het personeelsrooster beter aansluit op het activiteitenrooster.

Dat rooster wordt bovendien uitgebreid. De gemeente denkt dat er nog een hoop feestjes en activiteiten mogelijk zijn in de zwembaden die Leiden nu misloopt. Het college van B en W is daarvan zozeer overtuigd, dat het een marketingmedewerker zoekt om de zwembaden ’op een moderne manier in de markt te zetten’.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.