Zadelhoesjes zijn verboden, zo schrijft Leiden

Loman Leefmans
Leiden

Bedrijven die hoesjes met bedrukte reclameteksten om zadels van fietsen vouwen, krijgen een boze brief van de gemeente. Ongevraagd zadelhoesjes uitdelen of andere vormen van fietsreclame zijn namelijk verboden. Maar aangezien er nooit 'daders' op heterdaad worden betrapt, probeert het stadsbestuur het nu via een schriftelijke waarschuwing.

Het was de Partij voor de Dieren die anderhalf jaar geleden het onderwerp aankaartte. Het leidde tot een motie die door de gemeenteraad werd aangenomen. Zadelhoesjes en dergelijke werden verboden, ook uit milieuoogpunt. Toch gebeurde het nog met enige regelmaat dat met name sportscholen de hoesjes als reclamemiddel gebruikten, bij het Leidse station, bij universiteitsgebouwen en op andere plaatsen waar veel fietsen staan gestald. Dat moet nu definitief afgelopen zijn, vindt Leiden, ondanks 'de geringe ernst van dit verschijnsel'.

Omdat het voor de gemeente niet moeilijk is de firma's te traceren die erachter zitten - hun naam staat immers om de omhulsels - heeft Leiden ze een vermanende brief geschreven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.