Station Lisse weer te huur

Station Lisse weer te huur. Foto: HDC Media

Redactie Leidsch Dagblad
Lisse

De plannen om in het voormalige station van Lisse een pannenkoekenrestaurant te vestigen zijn van de baan. St(r)andplaats Nederzandt heeft te elfder ure afgezien van aankoop van het gebouw. Het station is nu weer te huur.

In juni presenteerde Nederzandt grote plannen met het monumentale stationnetje. Het bedrijf meldde het rijksmonument te hebben gekocht en in september met een verbouwing te beginnen. In het station moest een pannenkoekenrestaurant komen, voornamelijk gericht op volwassenen. In drie verbouwde treinstellen ernaast konden ouders met kinderen hun pannenkoeken oppeuzelen. Maar het gaat allemaal niet door.

Het koopcontract is ontbonden en Nederzandt en Stichting Kasteel Keukenhof, die eigenaar is van het gebouw, zijn ’in goede harmonie’ uit elkaar gegaan, zegt Edwin de Beukelaar van Nederzandt. ,,En daar baal ik flink van, want de plannen waren fantastisch.’’ Ze bleken echter niet te kunnen worden uitgevoerd op de manier die Nederzandt wilde en dat is de voornaamste reden voor het afblazen ervan.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.