TOP boekt eerste Europese zege

Redactie Leidsch Dagblad
warschau

Korfbalvereniging TOP uit Sassenheim heeft haar eerste Europese zege in de clubhistorie binnen. Het Catalaanse CK Vallparadis was geen partij voor het Nederlandse team: 40-14.

Alleen in de openingsfase konden de Catalanen de Sassenheimers enigszins bijbenen. Manon Wiegerink ging de boeken in als maakster van het eerste doelpunt in de Europa Cup voor TOP en kort erop kwam Vallparadis op 1-1.

Toen TOP wegliep naar 6-1, klampte de tegenstander eventjes aan (6-3), maar daarna dicteerde het Sassenheimse achttal de wedstrijd. Bij rust was het verschil nog (tamelijk) klein (17-8), maar kwaliteit en conditie maakten dat de marge op het eind toch heel groot was.

Bij TOP bleef sterspeler Mick Snel het volledige duel aan de kant. Coach Hans Heemskerk gunde genoeg spelers hun Europa-Cupdebuut. Heemskerk wisselde vier keer. Leidenaar Nick Pikaar kwam voor Vincent Rhijnsburger. Ook Maaike Moolenaar, Wouter Jansen en Julia Schoenmaker kregen speeltijd.

TOP speelt vrijdagavond tegen de winnaar van het duel KV Adler Rauxel - Trojans. De beoogde tegenstander in de finale, de Belgische kampioen Boeckenberg, versloeg donderdag Orel OSTU/State University HSS uit Rusland (34-18).

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.