Feestweek zonder incidenten

Redacteur Rijn en Veen
Roelofarendsveen

Geen vechtpartijen, nauwelijks incidenten en slechts een paar aanhoudingen. De politie, gemeente en Oranjecomité Juliana zijn tevreden over het verloop van de feestweek van Roelofarendsveen, dat afgelopen weekend traditioneel eindigde met een ontnuchteringswandeling.

Van de vijftig auto’s die dit weekend zijn gecontroleerd, hadden vier bestuurders te veel gedronken. Verder werd de bestuurder van een bromfiets aangehouden, die bijna zevenmaal de toegestane hoeveelheid alcohol op had.

Twee personen werden bekeurd voor wildplassen. Ook is één rijbewijs ingevorderd. ,,Het was druk, maar vooral heel gezellig’’, zegt een woordvoerder van de politie.

,,In zo’n week zijn er gerust 15.000 mensen op de been, die allemaal flink aan het feesten zijn. Het is dan best bijzonder dat er relatief weinig misgaat’’, zegt René Koek van Oranjecomité Juliana. ,,Het gaat hier toch om een dorpsfeest. Ongeveer 95 procent van de bezoekers komt uit de Veen. Er is dan heel wat sociale controle. Veenders laten hun kermis niet verzieken.’’

Een officiële evaluatie volgt nog.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.