RCL maakt na rust korte metten met Docos

Saskia Knegtering
Leiden

RCL heeft zich op overtuigende wijze gehandhaafd als medekoploper in 2C. De Leiderdorpers keken halverwege tegen een 2-0 achterstand aan, maar liepen na de rust Docos onder de voet. Uiteindelijk werd het liefst 3-5 voor de ploeg van Stefan Luykx en Henk Buyn.

Het werd een gedenkwaardige middag aan de Leidse Haagse Schouwweg. Van meet af aan dicteerde RCL het spel en was balbezit voor Docos meer uitzondering dan regel. Toch leidde de thuisploeg na de eerste helft met 2-0 en dat deed menig wenkbrauw fronsen. Niet vanwege het feit dat RCL kans na kans om zeep had geholpen, maar Docos kwam eigenlijk ook zelden in de buurt van doelman Andrew Bontje.

De gasten waren in elk geval gretiger geweest en het veldspel was ronduit verzorgd te noemen. Toch werd de vrije man voorin slechts sporadisch gevonden en van daaruit was op de keper beschouwd enkel Nick van Bemmel in kansrijke positie gekomen. Zijn listig bedachte ‘stiffie’ kreeg niet de juiste hoogte mee om Mitchel van Abswoude te verontrusten.

Docos leek het voornamelijk toekijken wel best te vinden. Zeker na de 1-0 van Danny Maaskant. De verdediger, altijd oprukkend naar het front bij standaardsituaties, werd geen strobreed in de weggelegd. Ook daarna bleef RCL het beste van het spel houden, maar Docos bleef al met al moeiteloos overeind. Sterker nog, in de extra tijd werd het 2-0 na een zeldzame fout van de altijd betrouwbare Bontje. Rico Bouwmans kon amper beseffen dat hij zomaar de 2-0 mocht binnen schuiven.

Na afloop gaven diverse Leiderdorpers sprekers aan dat er toch voldoende geloof was om terug te komen in de wedstrijd. Niets bleek minder waar. Op aangeven van Tommy Sinteur bracht Thom Wijnalda de aansluiting en de spits kwam even daarna al bijna tot zijn tweede treffer. Die kwam echter op naam van Van Bemmel. De middenvelder had een magnifieke boogbal in huis, van pakweg dertig meter, die niet zou hebben misstaan in Camp Nou.

Na de 2-2 werd Docos volledig uit elkaar gespeeld en leefde RCL zich naar hartenlust uit. Weer Wijnalda, de ingevallen Nick Guijt en Nick Scheurwater deden de thuisploeg pijn. Dat Simon Jouby in de extra tijd nog iets terug deed was van geen enkele relevantie meer.

Door dit resultaat doet RCL nog volop mee voor de eerste periodetitel, maar stiekem wordt al aan meer gedacht bij de roodwitten. Docos kon het niet bijbenen in deze derby, maar hoeft met een voorlopige vierde plaats verre van te paniekeren.

Docos-RCL 3-5 (2-0). 27. Maaskant 1-0, 45.+3 Bouwmans 2-0, 47. Wijnalda 2-1, 66. Van Bemmel 2-2, 68. Wijnalda 2-3, 71. Guijt 2-4, 75. Scheurwater 2-5, 90.+2 Jouby 3-5. Scheidsrechter: Broeckaert. Toeschouwers: 300.

Docos: Van Abswoude, Van Voorthuizen, Gonlag, Maaskant, Peet, Overvliet (52.Slingerland), Jouby, Van Gent (75.Elkerbout), Bouwmans, Ravensbergen (75.Klein), Van Empel.

RCL: Bontje, Van der Spoel, Hillebrandt (46.Glasbeek), Van Westrienen, Koet, Van Bemmel, Nagtegeller, Leugering (61.Guijt), N. Scheurwater (76.D.Scheurwater), Wijnalda, Sinteur.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.