TOP prolongeert landstitel

1/5
Amsterdam

De korfballers van TOP/Quoratio hebben hun landstitel geprolongeerd. In de Ziggo Dome wonnen de Sassenheimers met 22-18 van Blauw-Wit. Voor TOP was het het vierde landskampioenschap in de zaal. Vijf keer stond de ploeg in de finale.

,,Vier uit vijf, dat is geen toeval meer’’, zei Daniël Harmzen. De Sassenheimer was er alle vijf de finales bij. ,,Het went niet hoor. Dit is echt prachtig’’, vertelde hij terwijl om hen heen spelers en supporters een groot feest vierden.

Blauw-Wit versloeg dinsdag in een derde beslissende play-off topfavoriet PKC en maakte het ook TOP ontzettend moeilijk. De eerste helft ging gelijk op. Twee seconden voor rust zorgde Barbara Brouwer voor een 11-10 voorsprong. ,,Dat gaf ons veel energie’’, zei ze.

Na rust klampten de Amsterdammers nog een tijdje aan, maar na 14-14 liep TOP langzaam maar zeker weg. Met twee doelpunten plaatste aanvoerder Mick Snel de beslissende demarrage van 18-16 naar 20-16. Niet veel later mocht hij voor de vierde keer de beker in ontvangst nemen. ,,Wij zijn altijd prima in finales. Ook nu weer’’, grijnsde hij.

Foto’s ANP

Meer nieuws uit Sport Regionaal