Man die op agent inreed, reed in auto die was gestolen in Voorschoten

Marieta Kroft
Leiden/Wassenaar

De auto waarmee een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zondagavond in Wassenaar inreed op een politieagent, was eerder die dag gestolen in Voorschoten. De verdachte, die na een spectaculaire zoektocht diezelfde avond nog in Leiden kon worden aangehouden, zit nog vast.

Zondag rond 18.30 uur meldden getuigen dat ze een auto, een grijze Ford Mondeo, zagen staan bij een leegstaand bedrijfspand aan de Nieuweweg in Wassenaar. De agenten die ter plaatse kwamen, gingen af op een sterke verflucht.

In een schuurtje troffen ze een man aan die met een spuitbus verf zijn auto een ander kleurtje gaf. Terwijl de politie het kenteken controleerde bij de meldkamer, sloeg de man in de auto plotseling op de vlucht.

Een agent kon nog net pepperspray de auto inspuiten. Eén agent moest aan de kant springen om niet door de auto te worden geraakt.

De bestuurder ramde de politiewagen en ging er vol gas vandoor via de Rijksstraatweg in de richting van de Stevenshof in Leiden. Tijdens hun zoektocht naar de verdachte, kregen de agenten versterking van collega’s van diverse bureaus in de omgeving, een helikopter en een speurhond.

Boot

Rond 20.30 uur kwam een melding binnen dat de auto op de Rijndijk in Leiden stond. De omgeving werd onmiddellijk afgezet. Particulieren schoten te hulp door agenten mee te nemen in hun boot, zodat ze vanaf de waterkant konden zoeken. De speurhond trof de verdachte uiteindelijk aan in een schuurtje aan de Rijndijk.

Het spektakel was toen nog niet voorbij, want de man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Zo hevig dat de politiehond hem in bedwang moest houden.

De verdachte werd uiteindelijk onder luid applaus van het toegestroomde publiek overgebracht naar het bureau.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.