Fietsster bedreigd door straatrover in Alphen aan den Rijn

© Foto: ANP

Frank Van Der Molen
Alphen aan den Rijn

Een fietsster is donderdagochtend vroeg door een man tegengehouden en bedreigd op de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn. De man wilde de vrouw beroven, maar het slachtoffer had niets bij zich.

Dit gebeurde volgens de politie omstreeks 05.00 uur. Voor het onderzoek naar de poging tot straatroof is de politie op zoek naar getuigen.

De vrouw fietste vanmorgen over de Prins Bernhardlaan toen een onbekende man haar plotseling staande hield. Hij vroeg haar om geld en pakte de vrouw daarbij bij haar arm en fiets vast. Toen de vrouw aangaf geen geld te hebben werd zij door de man met de dood bedreigd. Het slachtoffer wist uiteindelijk op haar fiets weg te komen. De dader is weggelopen in de richting van het Bospark. Agenten hebben in de buurt nog naar hem gezocht, maar hij werd niet meer gevonden.

Het gaat om een man met een donkere huidskleur. Hij heeft een slank/dun postuur en is ongeveer 1.85 m lang. Hij had kort donker haar en droeg een glanzende zwarte gewatteerde jas en een lichtblauwe spijkerbroek met daarbij een bruine of zwarte riem. Opmerkelijk was dat de man een verse wond in zijn gezicht had. De man was onvast ter been en vermoedelijk dronken.

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.