WIJdezorg neemt de Spriet over

Marieta Kroft
Leiderdorp

Dagbesteding de Spriet in verpleeghuis Leythenrode in Leiderdorp wordt met ingang van 1 september overgenomen door zorgorganisatie WIJdezorg. Alrijne Zorggroep, waaronder Leythenrode valt, wilde van de dagbesteding af omdat het zorg betreft voor thuiswonende ouderen. Het beleid van Alrijne is gericht op complexe zorg voor ouderen die in de verpleeghuizen verblijven.

Voor WIJdezorg is de dagbesteding in Leiderdorp een welkome aanvulling op het bestaande zorgaanbod, zegt Joke Dijkstra enthousiast. De zorgaanbieder heeft verpleeghuizen en biedt dagbesteding en thuiszorg in de Rijn- en Veenstreek en in Zoeterwoude. Met de overname van de Spriet trekt WIJdezorg meer de Leidse regio in.

Voor de bezoekers aan de Spriet verandert er weinig. Dagelijks kunnen er zo’n dertig mensen terecht in drie groepen die ofwel een lichamelijke beperking hebben of dementerend zijn.

WIJdezorg huurt de ruimte van Alrijne. De zeven medewerkers gaan eveneens mee naar WIJdezorg. ,,Dat bezoekers weinig merken van de overname, was een uitgangspunt voor Alrijne bij het zoeken naar een overnamepartner’’, aldus een woordvoerster van Alrijne.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.