Hockeygluurder moet 16 maanden de cel in

Roy Hazenoot
Den Haag

De 32-jarige Stephan V. die een minderjarige jongen uit Wassenaar seksueel heeft misbruikt en heimelijk in de douche van hockeyclub MHC in Voorhout filmde, verdwijnt voor bijna anderhalf jaar achter de tralies.

Hoewel de man heeft toegegeven dat hij minderjarige jongens bij de hockeyclub heeft gefilmd, achtte de rechter dat niet bewezen. Voor de ontucht met de minderjarige Wassenaar is V. wel schuldig bevonden.

Hij krijgt hiervoor een celstraf van 24 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Ook moet hij zich verplicht laten behandelen, 3000 euro schadevergoeding betalen en mag hij drie jaar lang geen contact met het slachtoffer hebben.

Vrijwilliger

V. was vrijwilliger bij de hockeyvereniging toen hij stiekem in de kleedkamer filmde.

Op één opname uit 2011 zijn kinderen te zien die zich aan het omkleden zijn, twee andere opnamen zouden in de douche zijn gemaakt. Die zijn echter door de verdachte verwijderd, verklaarde de hockeyclub twee weken geleden in een brief aan leden en ouders van jeugdleden.

De man was al tien jaar coach bij MHC Voorhout toen hij in juni 2015 uit eigen beweging opstapte bij de club. De beelden kwamen als bijvangst naar voren tijdens de rechtszaak van V. voor seks met de minderjarige jongen uit Wassenaar en het in bezit hebben van kinderporno.

Chatprogramma

De verdachte kwam via een chatprogramma op internet in contact met het slachtoffer. Hier raakten de twee aan de praat over vissen - een hobby die ze allebei leuk vinden. Op een gegeven moment stelde V. voor 'verder te gaan' waar het slachtoffer geen weerstand tegen bood. Volgens de moeder van de jongen is hij 'sinds het overlijden van zijn vader een zeer kwetsbare jongen waardoor hij geen nee kan zeggen'. Het leidde uiteindelijk tot 'zeer verregaand misbruik' op vier momenten. De moeder ontdekte de ontucht en schakelde de politie in.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.