Vergiftigd vlees aangetroffen in omgeving Stevenshof Leiden

De omgeving waar het vlees is aangetroffen.© Politie Leiden Midden

Leiden

In de omgeving van de Carry van Bruggenweg in de wijk Stevenshof is in de afgelopen maanden meerdere malen vlees aangetroffen, dat mogelijk vergiftigd is. De politie doet hier onderzoek naar. De kans is aanwezig dat iemand huisdieren probeert te vergiftigen.

Een woordvoerder van de politie erkent dat er meerdere malen vlees is gevonden in de Leidse wijk, maar wil nog niet toezeggen dat al deze stukken ook daadwerkelijk zijn vergiftigd. „Het vlees wordt momenteel onderzocht.”

Er zijn nog geen meldingen van dieren of mensen die ziek zijn geworden, maar de politie raadt toch aan om goed op te letten op buitenspelende kinderen en tijdens het uitlaten van je hond(en).

Een Leidenaar reageert op Facebook van Leidsch Dagblad dat hij ’omtrent deze zaak een brief en meerdere vergiftigde vleesstukken gevonden op straat heeft gevonden’. In de brief ’zouden meerdere bedreigingen staan vermeld van de mogelijke dader.’ De politie bevestigt dat er een brief is meegenomen in het onderzoek, maar wil niets zeggen over de inhoud.

De politie vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben over de zaak, contact met haar op te nemen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.