Nog lange weg te gaan voor Valken'68

Hennie Kanbier
Valkenburg

Na Neptunus/Schiebroek thuis had Valken'68 de wens om het seizoen af te sluiten en zich met een versterkte selectie op te gaan maken voor weer een nieuw jaar eerste klasse, maar dat verlangen werd ruw verstoord door de formatie van Rob Jacobs. De Valkenburgers kregen er met maar liefst 2-6 van langs en eindigden daardoor in punten gelijk met CSW en WV-HEDW.

Beslissingswedstrijden zullen moeten bepalen of Valken'68 rechtstreeks zal degraderen of genoodzaakt wordt om nacompetitie te spelen voor lijfsbehoud.

In het meest gunstige geval moet de ploeg van Arie van Duijn en Jaco van Staalduinen dus nog weken doorspelen om het vege lijf te redden, maar het kan ook al over zijn na duels met de ploegen ut Wilnis (CSW) en Amsterdam (WV-HEDW). Kopzorgen dus voor de geelroden, die vol vertrouwen uitkeken naar de slotdag.

Het liep allemaal anders. Valken'68 speelde heus niet onaardig, maar in verdedigend opzicht ging er (te) veel mis. Soms komt een ploeg daar mee weg, maar de opponent maakte optimaal gebruik van de geboden ruimte. Neptunus kreeg zeven kansen en scoorde zes keer.

Valken'68 kwam zeker niet minder vaak in kansrijke positie, maar enkel de ingevallen Robbert van Delft en Rens van Klaveren vonden het net. Dit echter pas bij tussenstanden van 0-3 en 1-4. Al met al was Lerroy van Bueren de grootste 'boosdoener' voor de thuisploeg. De aanvaller scoorde vier keer en telkens ook nog op fraaie wijze.

,,Zwaar geflatteerd, maar ook pijnlijk. We kunnen flink aan de bak. Maar we houden vertrouwen. Deze groep heeft karakter en kan omgaan met tegenslagen. Maar het spreekt voor zich dat ik liever klaar was geweest na vandaag", mopperde Van Duijn met gegronde redenen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.