Ter Leede revancheert zich tegen Staphorst

Patrick Moeke
Sassenheim

Het was een loodzware taak, maar Ter Leede is er in geslaagd om de 2-0 nederlaag in Staphorst weg te poetsen. Dinsdagavond won de formatie van Henk Wisman in eigen huis met 3-0. Een minuut voor tijd besliste Oussama Siali met zijn tweede doelpunt van de avond de wedstrijd.

,,Dit scenario verzin je niet”, zegt aanvoerder Mike Boelee. ,,Je voelde de ontlading op het veld, op de bank en bij het publiek. Dit had de club nodig.”

Ter Leede had er baat bij om een vroeg doelpunt te maken en ging daar in de openingsfase nadrukkelijk naar op zoek. Verdediger Tomas Arroyo was in de tegenstoot mee naar voren gekomen, torende boven iedereen uit, maar kopte net over.

Staphorst was gewaarschuwd, maar liet de thuisploeg het spel maken. Tien minuten voor rust leek Ter Leede op voorsprong te komen, maar net als Arroyo kopte ook Marc de Kruys over het vijandelijke doel.

Verschillende supporters waren al naar de kantine vertrokken toen Staphorst zowaar de grootste mogelijkheid van de eerste helft kreeg. Martijn Brakke stond volledig vrij in het strafschopgebied, maar had zijn vizier niet op scherp staan.

Boelee: ,,We hadden na die eerste helft al voor moeten staan. Dan kan je in de rust twee dingen doen: of de moed laten zakken, of zoals wij vandaag hebben gedaan knokken voor wat we waard zijn.”

De bezoekers stonden zaterdag nog in de finale van de disctrictsbeker. Wellicht had dat er mee te maken dat Staphorst na de pauze een vermoeide indruk maakte. De ploeg uit Sassenheim dicteerde en kwam na een uur eindelijk op voorsprong. Via de binnenkant van de paal schoot Oussama Siali raak. Vier minuten later poetste Jeffrey Bok de achterstand uit Staphorst met een schitterende treffer weg. Kort daarna leek Ter Leede al op 3-0 te komen, maar het schot van Siali spatte uiteen op de lat. Een minuut voor tijd haalde Siali alsnog zijn gram door de bal keurig binnen te schieten.

Ter Leede is twee wedstrijden tegen Odin ’59 verwijderd van een plek in de derde divisie.

Ter Leede: Constantin, Boelee, Arroyo, Robertson, Kappenberg (85. Schreurs), Bok, De Kruys, Ammerlaan, Zwetsloot, Siali, Troost.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.