Arjan Paans algemeen hoofdredacteur Leidsch Dagblad

Wim Wegman
Leiden

Arjan Paans (46) gaat per 1 juli aan de slag als algemeen hoofdredacteur van Holland Media Combinatie, de uitgever van deze krant. Hij is voorgedragen door de redactieraad, die dit donderdag aan de redactie meedeelde op een plenaire redactiebijeenkomst.

Paans werkt bij NRC Handelsblad als eindredacteur binnenland en coördinator Rotterdam. Daarvoor vervulde hij diverse functies bij AD, waar hij uiteindelijk adjunct-hoofdredacteur was. Ook was hij correspondent voor diverse media in Berlijn.

Paans’ overtuiging is dat de regio de plek is waar het nieuws de mensen het meeste raakt.  Bundelen van krachten en expertise geeft kracht aan regiojournalistiek. ,,Met nog meer resultaat in waardering en bereik, via alle denkbare kanalen die de consument kiest. Ik verheug me er enorm op om samen met de redactie de onmisbaarheid van de kwaliteitskranten van Holland Media Combinatie voor de regionale consument uit te bouwen. Zowel in hun papieren als digitale vormen.’’

Gert-Jan Oelderik, algemeen directeur van Holland Media Combinatie, noemt Paans ‘een sterke en veelzijdige algemeen hoofdredacteur’. ,,Bij hem vinden we passie voor regionieuws, gekoppeld aan de visie, ervaring en de drive die nodig zijn om onze merken verder te versterken.”

Voorzitter Peter Schat  van de redactieraad is blij dat de benoeming volgde op de voordracht: ,,Wij geloven dat  Arjan het boegbeeld voor de redactie kan zijn dat we zochten. Zijn hart ligt bij de regiojournalistiek en hij spreekt onze taal.’’

Holland Media Combinatie  legt sinds 2015 in de strategie focus op ontwikkeling van sterke regionale nieuwsmerken in vijf kernregio’s.  Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad/IJmuider Courant, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander vormen de basis van vier kernregio’s, het vijfde cluster bestaat uit de weekbladen in groot Amsterdam.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.