Vergeefs protest tegen bouw Spoelbedrijf Noordwijkerhout

Warmerdam hoeft niet per se naar het Bulb Trade Park.© Archieffoto LD

Jan van Ommen
Noordwijkerhout

Drie omwonenden hebben bij de Raad van State vergeefs geprotesteerd tegen de bouw van een nieuwe bedrijfsruimte door Warmerdam Spoelbedrijf aan de Herenweg in Noordwijkerhout.

Het gaat om een tien meter hoog gebouw van 7500 vierkante meter op een hectare bollengrond. De tegenstanders vinden dat de Noordwijkerhoutse gemeenteraad de bouw van zo’n forse loods op deze plek nooit had mogen toestaan.

Ze vinden dat Warmerdam een industrieel bedrijf wordt dat naar het nabij gelegen Bulb Trade Park zou moeten verhuizen, dat speciaal voor dit soort bedrijven is bedoeld.

De Raad van State is echter van mening dat de gemeente overtuigend heeft aangetoond dat verplaatsing naar het Bulb Trade Park financieel niet haalbaar is. Van de dure bedrijfsgrond zou vier hectare nodig zijn voor een waterbassin.

Verder zou het huidige bedrijfsterrein aan de Herenweg niet geschikt zijn voor woningbouw die nodig is voor de financiële compensatie.

De Raad van State vindt verder dat de loods de doorzichten vanaf de Herenweg en de Tespellaan naar het bollenlandschap niet aantast.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.