Boze Boskopers in actie tegen hefbrug

Boze Boskopers in actie tegen hefbrug
Hefbrug.
© archieffoto
Boskoop

Boze Boskopers willen de hefbrug over de Gouwe zaterdagmiddag 21 juli drie uur lang bezetten. Ze eisen maatregelen van de gemeente Alphen aan den Rijn en de provincie Zuid-Holland, die de verkeersdrukte en -onveiligheid in hun dorp verminderen.

De actie is een initiatief van Boskoper David Moerings, die op Facebook de actiepagina Stop de hefbrug Boskoop heeft geopend. Ruim honderd dorpsgenoten hebben zijn inmiddels aangemeld voor het evenement.

De Boskopers zijn de drukke, smalle, brug meer dan zat. Fietsers en automobilisten rijden samen op één baan en het wegdek wordt ook veelvuldig gebruikt door vrachtverkeer vanuit het Boskoopse/Hazerswoudse boomkwekerijgebied.

Daarnaast gaat de brug veelvuldig open, vanwege het drukke vrachtverkeer op het water. Schepen van Nedcargo varen af en aan om Heinekenbier uit Zoeterwoude naar de haven van Rotterdam te vervoeren. Ook pleziervaart zorgt voor drukte op het water.

De dorpsbewoners pleiten onder meer voor het niet openen van de brug tijdens spitsuren, zodat er dan geen lange files meer zijn.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.