Noordwijk te klein voor twee gokhallen

Noordwijk te klein voor twee gokhallen / Foto: ANP

Noordwijk te klein voor twee gokhallen / Foto: ANP

Redactie Leidsch Dagblad
noordwijk

Eén van de twee speelautomatenhallen verdwijnt uit Noordwijk. Er is geen plaats meer voor meer dan één, zeggen ze zelf. In heel Nederland zitten de automatenhallen in grote problemen.

De uitbaters van kansspelautomaten gaan gebukt onder een wetswijziging waardoor ze kansspelbelasting van 29 procent moeten betalen in plaats van btw. Dat betekent dat ze tien procent extra moeten inleveren over de opbrengst van de gokautomaten.De speelhallen hebben ook te maken met de economische teruggang en vooral ook het rookverbod.

Tot overmaat van ramp moet er ook nog jaarlijks tachtig euro per spelersplaats worden afgerekend voor een nieuw opgerichte landelijke ’kansspelautoriteit’. In de Leidse regio is een grote dichtheid aan dit soort amusementscentra, zegt een woordvoerder van Krijco, de firma achter de speelhal op de Koningin Wilhelmina Boulevard. ,,We hebben in deze situatie weinig keus.’’ Krijco heeft overlegd met de andere uitbater in Noordwijk, de firma Wezo Entertainment. Die heeft een hal aan de Parallelboulevard en die blijft daar ook. Krijco trekt zich terug van de Noordwijkse markt.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.