Zwembad Poelmeer weer te gebruiken

Archieffoto Hielco Kuipers

Archieffoto Hielco Kuipers

Binnert Glastra
Oegstgeest

Zwemmers kunnen weer gebruikmaken van het Oegstgeestse zwembad Poelmeer. Volgens Jan Pott, interim-manager van het zwembad, zijn bijna alle gebreken hersteld die ontstonden toen een half jaar geleden de hele kelder onder water liep door een leidingbreuk.

Alleen de beweegbare bodem van het zwembad moet nog aan een grondige inspectie worden onderworpen. Als gevolg daarvan moet het zwembad toch nog een tijd dicht deze zomer. Van 4 augustus tot 1 september is Poelmeer gesloten.

Het afgelopen half jaar kende het zwembad forse tegenslagen. Door de leidingbreuk werd alle apparatuur in de kelder volkomen verwoest en moest het zwembad noodgedwongen sluiten. Niet veel later bleek dat glijbaan technische mankementen kende. ,,Nu na een half jaar schoonmaken, sleutelen en testen doet alles het weer en kunnen de bezoekers weer van alle faciliteiten gebruik maken’’, laat Pott weten. ,,De leeftijd van het zwembad is een factor waar niemand omheen kan. Toch weten de medewerkers iedere dag weer het zwembad veilig en schoon te houden. Ondanks haar leeftijd ziet het zwembad er dan ook schoon en onderhouden uit.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.