Noordwijk maakt gehakt van Rijsoord

Noordwijk maakt gehakt van Rijsoord
Noordwijk

Noordwijk is de tweede helft van het seizoen uitstekend begonnen. De koploper verpulverde middenmoter Rijsoord met 1-8 en profiteerde zo optimaal van het puntenverlies van concurrent Ter Leede.

Door de Noordwijkse zege en het verlies (0-3) van de Sassenheimers tegen FC Rijnvogels, bedraagt het verschil op de ranglijst nu vijf punten. In Ridderkerk kende de formatie van coach Kees Zethof een onverwacht simpel klusje. Terwijl de eerdere ontmoeting tussen de twee ploegen pas in de slotfase werd beslist in Noordwijks voordeel (4-2), was de stand nu halverwege al 0-5.

,,We hadden een complete offday”, aldus Mike van Gool, de aanvoerder van de thuisclub. Daarin had hij gelijk, maar dat neemt niet weg dat het bij vlagen prima combinerende Noordwijk veel indruk maakte. Tjeerd Westdijk onderscheidde zich bij de bezoekers met vier treffers, waaronder een paar hele fraaie. Emiel Wendt en Thomas Reyaers namen er beiden twee voor hun rekening. Pas in de slotfase deed Siebren Hoekstra namens Rijsoord iets terug: 1-8.

Meer nieuws uit Sport Regionaal