Revanche Teylingen op Meerburg

Zoeterwoude-Rijndijk

Als Meerburg en Teylingen tegenover elkaar staan weet je de laatste jaren één ding zeker: het zal een dikke uitslag worden. Vorig seizoen won Meerburg twee keer met 3-0. Daarvoor was Teylingen met 5-1 te sterk. In de tweede klasse gaan de ploegen door waar ze vorig seizoen in de derde gebleven waren. Dit keer was het Teylingen dat in Zoeterwoude keihard uithaalde: 1-4.

Wellicht dat de Sassenheimers nog wat revanchegevoelens hadden meegenomen naar de Rijndijk. Hoewel Teylingen vorig jaar een puik seizoen had met als bekroning promotie via de nacompetitie, is twee keer met 3-0 op je broek krijgen natuurlijk nooit leuk. Spits Sepehr Safi kon zich die wedstrijden nog goed herinneren. ,,Ik had er een hard hoofd in vanmorgen, mede door vorig seizoen’’, vertelde hij. ,,Maar vanaf minuut één wist ik dat we ze konden pakken.’’

Teylingen begon voor de verandering een keertje scherp aan de wedstrijd. De laatste weken lag de bal er vaak al binnen tien minuten in en meestal konden de Sassenheimers die zwakke start niet meer repareren. Nu hield Wessel Zonjee zijn doel keurig schoon, al hoefde hij daar zelf niet veel voor te doen.

Toen het kritieke eerste kwartier, waarin Meerburg overigens wel iets beter was dan de gasten, voorbij was, begon het te lopen bij Teylingen. De ene mooie aanval na de andere legde de ploeg van Laurens Mouter op de mat. Een beetje geholpen door Zoeterwouds gestuntel, en de afwezigheid van Mats van der Poel (wegens migraine kon hij deze week niet trainen waardoor hij op de bank begon), kwam Teylingen na twintig minuten op 0-1 door een knoerthard schot van Tom van der Vlugt. Drie minuten later had de uitblinkende Safi de marge verdubbeld.

,,Wat waren we voor rust onvoorstelbaar slecht’’, mopperde Meerburg-trainer Ron de Roode na afloop. ,,We liepen als een kip zonder kop over het veld. We moeten met ons hoofd er honderd procent bij blijven, anders krijg je dit soort wedstrijden.’’

Voor Teylingen was die 0-2 voorsprong bij rust lekker, maar absoluut niet geruststellend. Safi: ,,Tegen Wippolder stonden we ook 2-0 voor en verloren we met 4-2. We hebben tegen elkaar gezegd dat dat ons niet nog een keer zou gebeuren. De derde viel precies op het goede moment.’’ In de 64ste minuut mikte Safi de bal prachtig in de kruising. De 1-3 van Joeri van der Voort kwam te laat voor Meerburg om nog een punt uit de strijd te slepen. Invaller Joost Rotteveel strooide nog extra zout in de wond.

Meerburg:Kortekaas; Smit, Verboon, Van Diemen (46. De Groot), Weijers; Müller, Van der Meer, Laan; Paulides (46. Van Vuren), Bonekamp (70. Van der Poel), Van der Voort.

Teylingen:Zonjee; R. vd. Krogt, Dolieslager, Hulsbosch, Hielkema; Van der Vlugt (77. Stol), D. Zwetsloot, J. Zwetsloot, M. van der Krogt (65. Acimovic), Van der Voort (84. Rotteveel), Safi.

Meer nieuws uit Sport