Katwijk haalt trainer Jack van den Berg

Gertjan van Geen
Katwijk

Jack van den Berg is per direct aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van vv Katwijk. De Rotterdammer tekende gisteren een contract voor anderhalf seizoen.

Van den Berg komt over van ASWH, dat in de derde divisie uitkomt. De club uit Hendrik-Ido-Ambacht werkte volledig mee aan de overstap, ook al had Van den Berg daar een nog doorlopend contract.

Van den Berg (59) doorliep als speler de jeugdopleiding van Feyenoord en voetbalde daarna bij Zwart Wit ’28, Barendrecht en de amateurs van SC Feyenoord. Als trainer heeft de Rotterdammer vooral ervaring in het Rijnmond-gebied. Hij werkte hij onder meer bij Zwart Wit ’28, SHO, Barendrecht en ASWH.

Zaterdag zit hij voor het eerst op de bank tijdens de uitwedstrijd tegen GVVV.

Katwijk zit twee weken zonder hoofdtrainer, sinds het vertrek van de succesvolle Dick Schreuder . Die koos voor een baan als assistent-trainer bij Philadelphia Union in de Amerikaanse Major League Soccer. Schreuder bracht Katwijk in drieënhalf jaar tijd van de hoofdklasse naar de top van de tweede divisie. De club is koploper op het hoogste amateurniveau, met een voorsprong van zes punten op Kozakken Boys.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.