CDA-wethouder oogst kritiek eigen partij

Erna Straatsma
Teylingen

De Teylingse CDA-wethouder Kees van Velzen doet te weinig om het huurconflict met de gebruikers van het sociaal cultureel centrum ’t Onderdak in Sassenheim op te lossen. Dat vindt zijn eigen partij.

Raadslid Sybrinne de Vries maakt zich zorgen over de houding van Van Velzen. ,,Beide partijen moeten uit hun schuttersputjes komen’’, zei ze in de raadscommissie welzijn. ,,Als ik de wethouder zo hoor, is hij niet bereid toe te geven. En dat lijkt me de onderhandelingen niet ten goede komen. Er moet toch een compromis komen.’’

De wethouder wil vasthouden aan zijn begin dit jaar gepresenteerde huurvoorstel, dat volgens de verenigingen in ’t Onderdak tot onacceptabele huurverhogingen leidt. ,,Het CDA doet een oproep om dieper in de buidel te tasten, want het is een pure geldkwestie’’, antwoordde Van Velzen op vragen van De Vries.

Van Velzen werd begin dit jaar teruggefloten door de Teylingse raad, vanwege het huurconflict met ’t Onderdak. Alle partijen verweten hem toen een gebrek aan overleg met de gebruikers van het centrum.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.