Geld vs. noeste arbeid

Gertjan van Geen

Ik was een beetje teleurgesteld in de reactie van Niek Jan van Kesteren, voorzitter van FC Rijnvogels, op de verrassende uitslag (2-2) in de derby tegen Quick Boys.

’Hun voorhoede is even duur als onze hele selectie’, sprak de directeur van werkgeversorganisatie VNO-NCW. En: ’Als geld de uitkomst bepaalt, moet Quick Boys hier met een behoorlijke score winnen’.

Geen sterke punten van de afscheid nemende preses. En zeker niet als je club bekend staat als FC Roofvogels vanwege het binnenhalen van ongeduldige tweede-elftalspelers.

Als geld de uitkomst bepaalt, had Real Madrid veel vaker de Champions League gewonnen, had Quick Boys al lang in de topklasse gespeeld, was Katwijk niet gedegradeerd en was FC Rijnvogels verstoken gebleven van dit soort derby’s waar 3000 toeschouwers op af komen.

Dat Rijnvogels een punt pakte, dankte het aan de afwezigheid van een echte Katwijker bij Quick Boys. Iemand die zegt: ’waar we ook punten verliezen: niet hier’ en vervolgens een ex-clubgenoot een fikse beuk verkoopt.

Wil Quick Boys mee gaan doen om de titel, dan verwacht ik een dergelijke mentaliteit op

1 november als Katwijk langs komt.

Derby’s win je met passie en hard werken. Je hoeft geen directeur van een werkgeversorganisatie te zijn, om dat te weten.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.