Schutting om Garenmarkt vol Leidse volzinnen

Citaten aan bouwhekken bij Garenmarkt door wethouder Laudy.

Citaten aan bouwhekken bij Garenmarkt door wethouder Laudy.© Foto Jordy Kortekaas

Leiden

De schutting om het bouwterrein op de Garenmarkt wordt de komende jaren langzaam maar zeker gevuld met citaten van ondernemers.

De gemeente vroeg het Leidse gezelschap PS | theater dat te regelen.

Na een korte toespraak van bouwwethouder Paul Laudy (VVD) voor een klein groepje belangstellenden, is illustrator Sophia den Breems vrijdagmiddag met de klus begonnen. Wie dat wilde, kon bovendien vanuit de keet van Dura Vermeer het bouwterrein bekijken.

Wie denkt dat de - ook door het theatergezelschap gemaakte blauwe wand met gekleurde venstertjes - straks gevuld is met prachtige Leidse volzinnen over parkeerproblemen en zakkenvullers, komt bedrogen uit.

,,Haha, nee. Het zijn samenvattingen van gesprekken die we met ondernemers hebben gehad’’, zegt Pepijn Smit van PS | theater. ,,En we hebben besloten er geen klaagmuur van te maken, maar vooral toekomstdromen aan te brengen.’’

Omwonenden namen de gelegenheid te baat om de wethouder hun pamflet -of eigenlijk: brochure- te overhandigen met mogelijke groene invullingen van het plein dat bovenop de vijf verdiepingen tellende parkeergarage moet komen.

Ze hopen ook dat de gemeente met de opdracht ondernemers te interviewen, slechts een beginnetje heeft willen maken.

,,Anders begrijp ik het niet helemaal’’, zegt Huub Frencken. ,,Dan staat het grootste deel van de mensen die hiermee te maken heeft, er straks niet op.’’ Wethouder Laudy vermoedt dat er nog wel wat plekjes overschieten voor citaten van buurtbewoners en organisaties. ,,Dit gaat door tot 2020...’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.