TINC investeert in glasvezelnet

Erna Straatsma
Kaag en Braassem

De Belgische investeringsmaatschappij TINC (The INfrastructure Company) gaat glasvezel aanleggen in de buitengebieden van Kaag en Braassem, Warmond en Nieuwkoop.

TINC is een beursgenoteerd bedrijf dat in 2007 is opgericht en participeert in twintig projecten op het gebied van infrastructuur. De meeste projecten worden uitgevoerd in België en Nederland, maar de investeerder is sinds november 2016 ook betrokken bij de bouw van het Ierse windmolenpark Meenwaun.

De investeringsmaatschappij heeft een budget van twintig miljoen euro voor de aanleg van glasvezel in Nederlandse buitengebieden, zo meldt het bedrijf in een brief aan de aandeelhouders.

Inwoners van Kaag en Braassem en Nieuwkoop en een deel van Warmond worden door TINC benaderd met de bv Glasdraad, die naar buiten opereert onder de naam Groene Hart Glasdraad.

Zo'n zestig procent van de boeren en buitenlui in Kaag en Braassem, ofwel ruim 800 huishoudens, heeft zich aangemeld voor snel internet. Dat was voldoende om door te gaan met dit project.

Initiatiefnemer voor de aanleg van glasvezel in buitengebieden is Sjouke van Dijk van telecomadviesbureau Dico. Hij is ook in Ronde Venen betrokken bij glasvezelaanleg.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.