Noordwijk bezwijkt onder de druk

Maassluis

Eén punt had Noordwijk nodig in de uitwedstrijd bij Excelsior Maassluis om kampioen van de hoofdklasse te worden. De gedoodverfde kampioen bezweek echter onder de druk en leed een ontluisterende 2-0 nederlaag.

Omdat achtervolger Quick Boys wél won, eindigden beide ploegen met 58 punten. Een beslissingsduel moet aanstaande zaterdag - locatie en tijdstip zijn nog onbekend - uitmaken wie er kampioen wordt en naar de topklasse promoveert.

Gedesillusioneerd dropen de Noordwijkers af in Maassluis. Geen moment zat er een overwinning in, als gevolg van het slordige en verkrampte spel. Toen een verdedigend misverstand tussen verdediger Sybren Bartlema en doelman Michel van Kasteren na een klein uur spelen de 1-0 van Darren Maatsen inluidde, móest er ineens gescoord worden. Dat lukte, ondanks verwoede, maar weinig overtuigende pogingen, niet. Diep in blessuretijd maakte invaller Giovanny dos Santos de deceptie voor Noordwijk compleet (2-0). De geplande rondrit op de platte kar werd afgeblazen, evenals de huldiging op het gemeentehuis.

Lees een uitgebreid wedstrijd- én sfeerverhaal in het Leidsch Dagblad van maandag 16 mei.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.