Derde plek voor Rijnland Ziekenhuis

Redacteur Rijn en Veen
Leiderdorp

Het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp staat op de derde plaats in de tiende Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad. Een grote sprong ten opzichte van vorig jaar; toen stond het ziekenhuis op de 63e plaats.

,,We zijn erg trots op deze plaats’’, zegt Ron Treffers, voorzitter van de raad van bestuur Rijnland Zorggroep. ,,Het resultaat is met name te danken aan de extra aandacht die we hebben gegeven aan de verpleegkundige kwaliteit van zorg. Het feit dat je in één jaar zo’n sprong kunt maken, betekent tegelijkertijd dat de verschillen tussen de ziekenhuizen klein zijn.’’

Het Algemeen Dagblad maakt voor de ranglijst gebruik van een aantal kwaliteitscriteria van medisch wetenschappelijke verenigingen en de Inspectie voor de Gezondheidszorg, bijvoorbeeld wachttijden en het aantal operaties die opnieuw moeten worden uitgevoerd. De ziekenhuizen zijn verplicht deze gegevens openbaar te maken.

Het Diaconessenhuis Leiden staat op plek 73 in de ranglijst en het LUMC is zevende van de acht academische ziekenhuizen.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.