Space Expo verwelkomt honderdduizendste bezoeker

© Foto Taco van der Eb

Peter van der Hulst
Noordwijk

Space Expo opende in 1990 de deuren, maar het Noordwijkse bezoekerscentrum voor de ruimtevaart haalde nog nooit honderdduizend bezoekers in een jaar. Zaterdag was het zover.

Burgemeester Jan Rijpstra en Rob van den Berg, directeur van Space Expo, verrasten zaterdagmiddag de bijzondere gast. Eise Giebel, vernoemd naar de vermaarde amateur-astronoom Eise Eisinga, was met zijn ouders en vrienden uit Bloemendaal naar de tentoonstelling gekomen om zijn zevende verjaardag te vieren.

Hij kreeg als honderdduizendste bezoeker een bijzonder cadeaupakket met daarin onder meer een gesigneerde dvd van astronaut André Kuipers en een jaarabonnement van Space Expo.

In de beginjaren trok Space Expo tussen de zestig- en zeventigduizend mensen. Vorig jaar steeg dat aantal fors door aansluiting bij de Museumkaart, de komst van de Sojoez-capsule van Kuipers, de nieuwe tentoonstelling ’Terug uit de ruimte’ en verschillende wervingsacties.

Komend jaar staat de ruimtevaart in Noordwijk nog meer op de voorgrond. Na ’150 jaar badplaats’ en ’City of Sport’ is voor 2017 ’Space’ als overkoepelend thema gekozen.

Ook dit keer stelt de gemeente 150.000 euro beschikbaar voor evenementen. Zo komt er een zomerschool waarbij 130 internationale studenten les krijgen van zo’n 150 experts vanuit de hele wereld over onderwerpen als ruimtevaartbeleid, -wetgeving en -technologie.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.