Tempo kan thuis weer eens winnen

Hielke Biemond
Korfbal

Tempo is de nieuwe veldcompetitie begonnen met een zwaarbevochten 17-16 zege op TOP (A). De Alphense overgangsklasser zette op deze manier een punt achter een reeks van zeven thuisnederlagen. Het zag er even naar uit dat deze serie zou worden vervolgd, want na 9-9 (rust) onstond er een 11-15 achterstand.

De nieuwe coach Aad van Rijthoven wist zijn spelers met een time-out echter nieuwe bezieling te geven. ,,Ik heb alleen gezegd: iedereen zegt dat jullie vanwege vorig seizoen niet kunnen knokken, nu kunnen jullie het tegendeel bewijzen. Maar we scoorden ook snel, dat geluk moet je ook hebben.’’ In de resterende negen minuten zorgden Edwin van de Weijde (3), Jasper van Doorn (2) en Tom Steenbeek voor een sensationele ommekeer.

Eerste klasse

Fiks kwam in de afwerking tekort ten opzichte van Sparta (N) en verloor zodoende met 13-11. De Oegstgeestenaren misten ondermeer zeven vrije ballen. Debbie van Alphen werd als specialiste op dit gebied node gemist, maar zij moest geblesseerd aan de kant blijven. Het lukte de oranje-blauwen nooit aan de goede kant van de score te komen. Nadine Peters, Youp Coli, Kevin en Roy Vreeken en Dominic van Welzen herstelden na 6-4 nog wel het evenwicht tot 9-9. Daarna bleken drie tegengoals op rij echter de basis voor de nederlaag. Ook invaller Rick van der Kraan kon het gat niet meer dichten.

Tweede klasse

Fluks behaalde met een danig gerenoveerd achttal een knappe 15-17 overwinning op Triaz. De Noordwijkers moesten drie nieuwe vrouwen inpassen, waardoor hun aandeel nog beperkt bleef tot goals van Annemarie van Drongelen en Suzanne Zwanenburg. ,,Onze vrouwen gaan straks vast meer goals maken en nu scoren we er al zoveel’’, stelde invaller-coach Maarten Dekker tevreden vast. Arno van Haarlem (6), Jordy Oosting (5), Johan Imthorn (3) en Thomas de Boer namen de overige treffers voor hun rekening.

Landskampioen TOP speelt morgenavond een oefenwedstrijd tegen het Nederlands korfbalteam. De Sassenheimers zullen niet in hun sterkste opstelling uitkomen, want Rianne Echten, Celeste Split, Friso Boode en Mick Snel spelen bij de tegenpartij. Coach Jan Niebeek maakt zich er niet druk om: ,,Ik zal hen zeker missen, maar zij worden onmiskenbaar beter van het feit dat ze international zijn. Ik ben hartstikke trots op hen. Dit is een prachtige opening van het seizoen.’’ De wedstrijd begint om 20.00 uur in De Korf en de toegang is gratis.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.