Speelgroep in Leiden voor betere hechting met kind

Leren spelen met je kind.© Bas Bolhuis

Janneke Dijke
Leiden

Ouders van een kind tussen de 1 en 2 jaar die het lastig vinden om met hun kind te spelen, kunnen vanaf 12 januari terecht bij De Speelgroep. Deze speelvoorziening is een initiatief van Jes Rijnland en Stichting Peuterspeelzalen Leiden (SPL).

De Speelgroep wordt gehouden in vier wijken: in Leiden Noord, Zuidwest, de Stevenshof/Mors en de Merenwijk. De groep in Zuidwest zit vol, bij de overige is er nog plaats.

De initiatiefnemers willen ouders helpen om een betere band te krijgen met hun kind. ,,Dat is belangrijk voor de hechting’’, vertelt Maryse Bolhuis van Jes Rijnland. Ze richten zich op een breed publiek. ,,Hoogopgeleid, laagopgeleid, dat maakt niet uit.’’

Volgens haar is er behoefte aan zulke bijeenkomsten. ,,Ouders vinden het soms lastig hoe ze kunnen spelen met hun kind. Bij De Speelgroep spelen ze samen en geven wij feedback, zodat ouders zich bewust worden van de interactie met hun kind.’’

Ook is er tijd voor liedjes zingen en fruit eten. Jes Rijnland en de SPL werken samen met de Universiteit Leiden, die expertise inbrengt over de omgang van ouders met hun kind.

Aanmelden kan via 088-3043043. Deelname kost 12 euro voor twaalf bijeenkomsten. In april en september volgen nieuwe groepen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.