37 Bekeuringen tijdens verkeerscontrole in Leiden

Jan Balk
Leiden

Op de Voorschoterweg vond maandag tussen 07.00 en 14.30 uur een verkeerscontrole plaats. Er werden 37 bekeuringen uitgedeeld.

Het ging om een gezamenlijke controle van de VOA, RDW en Belastingdienst. Er werden in totaal 70 voertuigen gecontroleerd. Het ging om 39 personenauto’s, 28 busjes, twee kleine vrachtwagens en een trekker.

Kentekenplaten

Tijdens de controle zijn de 37 bekeuringen uitgeschreven voor zaken die te maken hadden met onder meer remverlichting, accubevestiging, gladde banden, achteruitrijdverlichting, rijden zonder gordel, rijden zonder rijbewijs, geen kentekenplaten, uitstekende delen, rijden met verlopen rijbewijs en losliggende lading.

Een 36-jarige man zonder vaste woonplaats werd rond 10.45 uur aangehouden voor het rijden in een gestolen voertuig. Hij wordt verdacht van diefstal en verduistering. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Aangehouden

Ook werd één persoon aangehouden voor rijden onder invloed. Eén auto werd onttrokken uit het verkeer en een andere auto bleek te zwaar beladen te zijn.

De belastingdienst heeft in totaal negen auto’s in beslag genomen en zes voertuigen afgevoerd. Ook werd er een bedrag van ruim 26.000 euro geïnd.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.