Katwijk wint eerste duel

Wim Siera
Katwijk

Katwijk heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. De eersteklasser was in het zwembad De Planeet in Haarlem uitstekend op dreef en won met 8-6 van het bepaald niet misselijke SG Haerlem.

Na de nederlaag vorige week tegen VZC was de zege een flinke opsteker voor de ploeg van trainer Bas Willemsen.

De Katwijkers komen vaak maar moeizaam op gang maar hebben nu hun zinnen gezet op een goede start van de competitie. ,,Om degradatie-zorgen te voorkomen’’, aldus de tweedejaarsoefenmeester. ,,Met de ontmoeting tegen Aqua/Novio in het verschiet moet dat lukken.’’

Katwijk gaf tegen de Haarlemmers alvast een proeve van bekwaamheid. De defensie gaf geen krimp en ook de aanval gaf aardige staaltjes waterpolo ten beste. Maikel Schaap speelde hierin een bepalende rol. De bezoekers misten nog een strafworp maar kwamen in het laatste bedrijf wel op een veilige 7-3 voorsprong.

Niet sterk

De doelpunten kwamen van Joep van der Horst 2x, Armand van Beelen, Wim van Beelen, Tim van de Putte, Arnold Spros, Kevin van der Gugten en Rick van de Putte.

LZ 1886 heeft zijn draai nog niet gevonden in de tweede klasse. De Leidenaars verloren vorige week het openingsduel tegen DZT al met duidelijke cijfers en (12-6) en ook zaterdag kon LZ 1886 niet overtuigen.

Het ook al niet bepaald sterk opererende WZK was in het Sterrenbad in Wassenaar met 9-4 te sterk. Een zwakke derde periode brak de Leidse ploeg op. De thuisploeg liep weg naar 8-3 om die voorsprong in de slotfase te consolideren.

Voor LZ 1886 scoorden Tim van Braak 2x, Joeri Klein en Rory van Amsterdam.

Rentree

De start van Alkemade is ook al niet om over naar huis te schrijven. De waterpoloploeg uit Roelofarendsveen verloor zondag in eigen huis met duidelijke cijfers van ZPCH. De ploeg uit Hoofddorp won met 14-10. Alkemade staat op de tiende plaats met een enkel punt.

Streekgenoot Sassenheim is wel goed uit de startblokken geschoten. De derdeklasser won voor de tweede maal op rij en had zaterdag geen kind aan promovendus Woerden. De Sassenheimers wonnen met maar liefst 15-4. Walter Eikelenboom zette zijn rentree luister blij met vier treffers. Martijn Nieuwenhout doelpuntte ook vier maal.

De Katwijk/vrouwen kunnen de kampioens aspiraties voorlopig waarmaken. De ploeg van trainer Alex Sieval won overtuigend met 10-5 van concurrent MNC Dordrecht. Katwijk staat op de eerste plaats met zes punten uit twee wedstrijden.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.