Stem hier op de Publieksprijs Historische Vereniging Oud Leiden

1/3

De verkiezing van de Oud Leiden-publieksprijs voor de beste historische ‘manifestatie’ van de afgelopen vijf jaar nadert de ontknoping. De onafhankelijke jury onder leiding van dijkgraaf Rogier van der Sande heeft zijn shortlist gepresenteerd. Stem hier op jouw favoriet.

Op zaterdag 4 november, tijdens de jubileumdies van de HVOL in de Hooglandse Kerk, wordt de prijswinnaar bekendgemaakt én in het zonnetje gezet.

De keuze is nu aan jou! Hieronder kun je jouw stem uitbrengen. Onder het stemformulier worden de genomineerden aan je voorgesteld. Stemmen kan tot en met 29 oktober.

Herbegrafenis Diederik van Leyden Gael

De indrukwekkende processie - met mooie bijrollen voor burgemeester Henri Lenferink, rector magnificus Carel Stolker en cabaretier Jochem Myjer - bracht veel volk op de been.

Project De Ziel van Leiden

Een project, mede gedragen door Stadslab Leiden, om de 'Ziel van Leiden' te ontdekken aan de hand van diverse thema's. Een zeer origineel idee, dat met veel enthousiasme is uitgewerkt.

Boek De Bekentenissen van Petrus door Jeroen Windmeijer

Behalve een spannende verhaallijn, vol christelijke symboliek, voert het de lezer mee door Leiden. Het boek van Jeroen Windmeijer boeit een breed publiek.

Wij van de fabriek, toneelvoorstelling door PS|Theater

PS|Theater voerde in november 2016 het theaterstuk op in de Meelfabriek. De uitverkochte voorstellingen brachten de toeschouwers terug naar de tijd die niet eens zo lang geleden is, maar die wel echt tot het verleden behoort.

Website Rijnlandse Geschiedenis

Zeer toegankelijk allemaal, prettig leesbaar en informatief. Een website als deze is een verrijking en heeft veel potentie in een gebied met meer dan gemiddelde interesse in de geschiedenis van stad en streek.

700 jaar Hooglandse Kerk (boek én manifestatie)

De viering van het 700-jarig jubileum en het jubileumboek waren los van elkaar genomineerd. De jury verbindt het een en het ander, omdat het zo'n indrukwekkend geheel vormt.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.