Veel belangstelling voor huis in Noord-Hofland Voorschoten

Artist Impression van het nieuwe woonwijkje.

Artist Impression van het nieuwe woonwijkje.

Marieta Kroft
Voorschoten

Van de 32 eengezinswoningen die Kalliste Woningbouwontwikkeling in Noord-Hofland in Voorschoten wil bouwen, zijn er al 25 verkocht. Ook voor de andere huizen is belangstelling, meldt Sander Aalpol van de in Naarden gevestigde ontwikkelaar. ,,Er is een optie op of ze zijn voorlopig verkocht.’’ De verkoop ging 1 maart officieel van start.

De huizen komen naast de basisscholen Het Kompas en De Vink en variëren in prijs van 191.000 voor de starterswoningen tot 354.000 euro voor twee ’twee-onder-een-kappers’ vrij op naam. Alleen de twee duurste woningen zijn nog beschikbaar.

Inspraak

Het succes is volgens Aalpol te danken aan de opleving van de economie, maar vooral ook aan de inspraak die de toekomstige bewoners vanaf het begin op het bouwplan voor hun huis hebben gehad. ,,Loop je straks door de wijk dan zie je een eenheid in architectuur, maar de posities van de erkers, voordeuren en ramen zijn afgestemd op de wens van de koper.’’

Kalliste is nog bezig met de vergunningprocedure. Naar verwachting begint eind dit jaar de bouw. Ongeveer een jaar later is de oplevering.

Aanvankelijk protesteerden diverse omwonenden tegen de nieuwbouw vooral vanwege de bomenkap en de verkeersoverlast.

Beroep

De reacties werden door de gemeente Voorschoten ongegrond verklaard. Volgens Aalpol is geen van de buurtbewoners in beroep gegaan bij de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan vast staat.

Meer nieuws uit Regio

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.