Vergunning bouwplan bij Lorentzschool deugt niet

Loman Leefmans
Leiden

In de vergunning van het fel omstreden bouwplan bij de Leidse Lorentzschool is een fout geconstateerd. Dat heeft VVD-wethouder Paul Laudy toegegeven.

Volgens de wethouder gaat het om een ’technisch verhaal’ dat hersteld wordt, maar wel voor enige weken vertraging zorgt. De fout voedt de achterdocht en het verzet van ouders en buurtbewoners die tegen de plannen in opstand zijn gekomen.

Het gaat om het plan van bouwbedrijf Niersman om naast de basisschool bij de Van Vollenhovekade twee panden op te trekken, met in totaal 69 appartementen. Daartegen verzetten buurt, school en ouders zich al geruime tijd. Het gaat daarbij om twee zaken. Het plan is in het recente verleden enkele malen gewijzigd en het ontwerp waar de gemeente uiteindelijk mee akkoord is gegaan, vinden de betrokkenen te massaal en te dicht op de school.

Bovendien eisen de ouders dat tijdens de bouw de veiligheid van de kinderen niet in gevaar komt. Niersman heeft een veiligheidsplan opgesteld, maar dat wordt als ontoereikend bestempeld.

Afgelopen donderdagavond nog, trokken bijna vijftig ouders naar het stadhuis om hun grieven kracht bij te zetten tijdens een commissievergadering. De ouders waren nog niet vertrokken of Laudy kwam met de mededeling over de kink in de bouwvergunning.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.