Foreholte klimt naar de tweede plaats

Tessa de Wekker
Handbal

Foreholte is na een matige seizoenstart via een 31-33 zege tegen Internos opgeklommen naar plaats twee in de tweede divisie. ,,Iedere week ziet het er weer mooier uit”, aldus de opgetogen trainer Ricardo Clarijs, wiens ploeg volgens hem nota bene de slechtste eerste helft van het seizoen produceerde.

Door het matige spel ging de nummer negen dan ook met een 16-15 voorsprong de rust in. ,,Verdedigend was het zwak en aanvallend besluiteloos. Ik wist soms niet wat ik zag. Ik ben in de pauze ook echt een beetje boos geworden.”

De uitval werkte, want de formatie gunde de tegenstander in de twintig minuten daarna nog maar een punt. Het boog de achterstand onder aanvoering van Nikki van der Post - met 6 treffers - om in een 16-25 voorsprong. Ook Ramona Vink bracht haar totaal op zes. ,,Het is elke week iemand anders, die de ploeg op sleeptouw neemt en dat is ook onze kracht. Bij tegenstanders zie je toch vaak dat het om één of twee speelsters draait. Bij ons is het de laatste weken steeds iemand anders die de doelpunten maakt.”

Wisselingen

De laatste tien minuten voerde Clarijs nog wat wisselingen door, waardoor de club uit Etten-Leur nog wat terugkwam. De winst kwam, ook al door een aantal goede reddingen van doelvrouw Kim Geerlings echter nooit echt in gevaar.

Doordat zowel koploper Hercules als nummer twee Westside punten verspeelde, staat Foreholte nog maar een punt van de koploper op de gedeelde tweede plaats. Clarijs: ,,Na vijf wedstrijden had ik echt niet gedacht dat we hier nu al zouden staan.”

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.