Drie tikken gooien Lugdunum uit de beker

Gertjan van Geen
Leiden

UVS bekert verder na winst op concurrent Lugdunum. De ploeg van coach Hans van Leeuwen versloeg de groenwitte formatie van Henk de Cler met 0-2, waarmee het tevens de eerste plaats in de poule veiligstelde. De Cler toonde zich ondanks het verlies niet ontevreden over de uitschakeling voor de KNVB-beker. ,,We konden leuk meevoetballen.’’

En meer dan dat. Want het zag er lang niet naar uit dat derdeklasser UVS, dat aan één punt genoeg had, zaterdagmiddag als winnaar uit de bus zou komen. Lugdunum (nog zonder ex-prof Tim de Cler) liet na een afwachtend begin het betere combinatievoetbal zien zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Met name de handige Marco Harleman en Khalid Maayad lieten zich van hun beste kant zien. William van Vliet dreigde op het middenveld door Maayad overlopen te worden maar met kleine vergrijpen hield de UVS-routinier zijn tegenstander op veilige afstand van het doel. Lugdunum-aanvoerder Nino Poulina verzorgde op het middenveld met verstandig loopwerk de verbinding tussen aanval en verdediging en rondom de statische spits Luther Tolud cirkelde Ismael Housny. Lugdunum kreeg de beste kans toen Harleman met een prima steekpas Poulina bediende waarna Housny echter wegens buitenspel werd afgevlagd.

Antwoord

UVS had niet direct antwoord op het spel van de buurman maar kreeg vrij plotseling een beste kans in de schoot geworpen. Jordy Klaassen bereikte met een mooie pass de van zijn directe tegenstander Youssef Ait Blal weggesprinte Mark Hermenet die zijn lob over doelman Kevin Wassenaar volledig zag mislukken. Nadat Housny op een haar na koppend een voorzet van Maayad had gemist liet UVS zien dat het uit een minieme mogelijkheid wel doel kon treffen. Gregory Limon kwam door over de linkerflank en liet een voorzet los waar Vincent de Vrind met het hoofd niet hoog genoeg reikte. De bal kwam bij Van Vliet die prompt uit een moeilijke hoek schitterend raak schoot. Het was de eerste tik voor Lugdunum, de tweede kwam kort daarop en uit eigen koker. Na overtreding van Harleman op Hermenet - door arbiter Lochtenberg uitgelegd als natrappen - kreeg de Lugdunum-aanvaller (ook jeugdtrainer bij UVS) rood voorgehouden.

Afmars

Met de afmars van Harleman verdween de lijn uit het spel van de Kikkers. In een gezapige tweede helft kreeg UVS genoeg kansen om Lugdunum naar een grote nederlaag te spelen. Bart-Jan Neuteboom (2x) en De Vrind legden echter niet voldoende venijn en kopballen en schoten. Neuteboom deelde tenslotte de derde en laatste tik uit. Hij profiteerde van een blessure van doelman Wassenaar die na een botsing met Van Vliet was blijven liggen. Voor Lochtenberg geen reden om het doelpunt af te keuren. Terecht wellicht, want Wassenaar tikte even later een inzet van Van Vliet uit de bovenhoek. Een misverstand tussen de doelman en verdediger Henk Brandt leverde invaller Ergun Guner daarna een halve kans op maar diens omhaal was geen succes.

Numeriek overwicht

Van Leeuwen zag zijn ploeg niet goed omgaan met het numerieke overwicht. ,,Misschien kregen we wel teveel ruimte, er was weinig weerstand. Lugdunum kon niet meer en wij wilden niet echt doordrukken.’’ Waardoor de vierdeklasser, dat met enkele wissels toch de aanval zocht, tegen de één klasse hoger spelende buurman nog lang op een beter resultaat mocht hopen.

Lugdunum – UVS 0-2 (0-1).

34. Van Vliet 0-1, 60. Neuteboom  0-2. Scheidsrechter: Lochtenberg. Toeschouwers: 175. Rode kaart: 36. Harleman (Lugdunum).

Lugdunum: Wassenaar; Atif, Brandt, Maayad, Ait Blal; Du Prie, Poulina, Gajadien, Harleman; Housny (80. Oulgout), Tolud (59. Schaafstra)          .

UVS: De Groot; Menken, Maaskant, Neuteboom (63. Smit), Onderwater; De Vrind, Van Vliet, Klaassen (70. Pison); Hermenet; Van der Plaat, Limon (61. Guner).

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.