FC Lisse speelt overtuigend als koploper

Nick Verwoerd
Lisse

Koploper FC Lisse blijft maar winnen. Tegen Odin’59 maakte de ongeslagen equipe van coach Robbert de Ruiter de leidende positie meer dan waar. De thuisploeg sloeg op Ter Specke vlak voor rust tweemaal toe en legde zo de basis voor een overtuigende zege: 3-0.

Voorafgaand aan het duel werd Roel de Goede gehuldigd. De flankverdediger speelde tegen de ploeg uit zijn woonplaats Heemskerk zijn 268e wedstrijd, een record bij FC Lisse. Het werd een prettige middag voor De Goede en de zijnen. Geelblauw was vanaf het begin de bovenliggende partij. De Ruiter beschikt over een formatie die met veel zelfvertrouwen speelt. In defensief opzicht geeft het team nauwelijks iets weg en aanvallend zorgen creatieve spelers als Martin van Eeuwijk en Rik Vermeulen voor gevaar.

Na een veelbelovende openingsfase, waarin Steven Olsthoorn en Vermeulen bijna succesvol uithaalden, sloop er bij vlagen slordigheid in het spel van de Lissenaren. Met een aantal knappe intercepties voorkwam de sterk acterende Lars Rauws dat de gastheren schade opliepen. ,,Daar sta ik voor. Martin kan bijvoorbeeld geweldig voetballen, maar is verdedigend wat minder. Ik maak dan wel die meters. Zo is ons elftal in balans. Als we de bal kwijt zijn moeten onze vier verdedigers en ik ervoor zorgen dat de pot dicht blijft, zo simpel is het. Ieder zijn kwaliteiten”, aldus Rauws.

Tegen Odin hield de minst gepasseerde defensie (zeven tegentreffers) van de derde divisie opnieuw de nul. Dat lukte de Heemskerkers, die eerder ook slechts zevenmaal een doelpunt toestonden, niet. In de slotfase van deel één sloeg Lisse tweemaal toe. Eerst schoot Olsthoorn na een prachtig één-tweetje met uitblinker Van Eeuwijk snoeihard zijn vijfde competitiegoal binnen en vlak erna verdubbelde Koen Fokkema de score op aangeven van Thierry Monteny.

Vlak na rust besliste Van Eeuwijk de ontmoeting. De met een haarscherpe pass door Monteny aangespeelde balvirtuoos legde een verdediger en doelman Barry van Dijk fraai in de luren: 3-0. In het restant van het treffen behield de lijstaanvoerder het overwicht en was onder anderen de mee naar voren gekomen De Goede dichtbij een goal. Van Dijk lag echter dwars. Zo bleef het 3-0. ,,We hebben goed gespeeld, al kenden we in de eerste helft een slordige periode. Toen moest Lars het een en ander herstellen. Dat deed hij fantastisch. En na rust verzuimden we meer te scoren. De uitslag is nu een magere afspiegeling van het spelbeeld”, meende De Ruiter.

FC Lisse: Van der Werff, Buijs, Van Boxel, Zoontjes, De Goede (85. Stevens), Rauws, Monteny (72. Rifai), Vermeulen, Van Eeuwijk (82. De Vries), Olsthoorn, Fokkema.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.